Coaching, klankbord en advies

Coaching, klankbord en advies voor schoolleiders/schoolprofessionals

Je werkt in het onderwijs, bijvoorbeeld als schoolleider, net als ik deed in het MBO en vervolgens in het VO als Lid Centrale Directie, tot ik me in 2016 met enthousiasme en plezier op coaching en advies voor schoolleiders/schoolprofessionals richtte.  Dat doe ik in mijn praktijk Atlantis Coaching. Zo bied ik een coachend, luisterend, begrijpend, adviserend professioneel en persoonlijk oor. En vervolgens coaching, ondersteuning, begeleiding, klankbord, en advies, wat er nodig is. Want ik weet immers waar je het over hebt uit eigen ervaring.  Of je nu rector, bestuurder, voorzitter of lid Centrale Directie, College van Bestuur, (locatie)directeur, afdelingsleider of een andere schoolprofessional bent en je wilt voor jezelf, je collega en/of  school ondersteuning, advies, coaching, een sparringpartner of een interim-directielid/managementteamlid , dan ben je bij mij, bij Atlantis Coaching aan het juiste adres. Ik ontmoet je graag voor een eerste gesprek cq. kennismakingsgesprek.

Je vraagt je bijvoorbeeld af:

 • Hoe kan ik het beste aan de slag gaan als beginnend leidinggevende
 • Wat past nu in deze school, bij deze teams, bij dit mt?
 • Op welke wijze kan ik mijn zelfkennis en persoonlijk leiderschap zo vergroten en me ontwikkelen dat ik word wie ik ben en graag wil zijn?
 • Mijn collega is uitgevallen, nu heb ik concrete ondersteuning van een expert nodig, wie kan dat zijn?
 • Mijn wens is in balans zijn, wat staat me daarvoor te doen?
 • Het gaat niet (meer) zo goed in de samenwerking, wat betekent dat en wat is er nodig voor verbetering?
 • Help, ik ben te druk.
 • … Een andere vraag. Misschien wil je coaching of advies met betrekking tot een vraagstuk binnen je school of wens je coaching voor jezelf, een van je medewerkers of je team.

De vraag:”Waar heb je behoefte aan? Wat kan beter op school? Welke vraag of welk probleem vraagt om meer ogen dan twee? Wat kan ik voor je doen betekenen? Coaching en advies voor schoolleiders of andere schoolprofessionals is een goede optie. Neem je vast contact op?

Ik luister graag naar jouw vragen en wensen vanuit mijn uitgebreide kennis, ervaring en inspiratie als schoolleider/leidinggevende/directeur/lid centrale directie in het middelbaar beroepsonderwijs, voortgezet onderwijs en als coach, adviseur, ondersteuner, interim en begeleider.
In overleg bepalen we welke doelen je wilt stellen. De coachings- sparrings- en/of adviesgesprekken kunnen op school of daarbuiten plaatsvinden, e.e.a. in overleg. Interimwerk uiteraard bij jou op school. Ondersteunende analyses kunnen helpen. Hiervoor zet Atlantis Coaching de Talenten Motivatie Analyse in indien dit meerwaarde heeft (TMA-analyses voor betrokken individuen en een teamanalyse voor team of sectie) of de Karakterstijlentest om karakterintelligent te handelen.

Coaching en begeleiding voor teams en secties

De samenwerking in een team of sectie, of in je directie- of managementteam loopt al een tijdje stroef en je wenst een prettige en  professionele samenwerking. Dan biedt Atlantis Coaching passende ondersteuning om dat te bereiken.
Je constateert bijvoorbeeld:

 • Team- of sectieleden springen niet meer voor elkaar in de bres
 • Er is mogelijk een (te) hoog ziekteverzuim
 • Er wordt gemopperd in plaats van geopperd
 • Er zijn spanningen
 • Er is geen ruimte meer voor onderwijsvernieuwing
 • Welke conflicten vragen om een oplossing?

Samen met de coach van Atlantis Coaching kan je team of sectie de mogelijkheden voor verandering onderzoeken. Achterliggende karakterstructuren kunnen in kaart gebracht worden, hoe daarmee intelligent om te gaan volg tin de loop van het traject.

Gun het je team. een team of sectie waarbij de leden samen door een moeilijke periode zijn gegaan en daar goed uitkomen, kan elke uitdaging aan. Wat er ook aan de moeilijkheden ten grondslag lag.

Individuele coaching

Ben je, zoals velen met jou aan het werk als schoolleider of docent en wil je je professioneel en persoonlijk verder ontwikkelen? Heb je vragen over je persoonlijke ontwikkeling of er zijn zaken of personen waarmee je in het reine wilt komen omdat ze je werk beïnvloeden. Of wil je gewoon eens sparren over je loopbaan en persoonlijke waarden. Atlantis Coaching bied jouw een veilige omgeving waarin ruimte is voor reflectie en  vragen. Anneke Veerbeek denkt, kijkt en voelt graag met je mee. Vanuit haar ruime ervaring in het onderwijs kan ze professionele en praktische vragen stellen, voorstellen doen, adviezen geven, waarbij je altijd zelf keuzes maakt. Haar eigen ervaring met coaching en haar opleiding stellen haar in staat goede en persoonlijke begeleiding te geven. Als sensitief en analytisch persoon voelt ze snel aan welke weg kansen biedt. Anneke Veerbeek begeleidt vanuit de combinatie van  hart, hoofd en handen. Een TMA analyse of karakterscan kan ingezet worden.

Heroriëntatie

Je bent op een kruispunt in je leven beland. In ieders leven vinden er momenten plaats waarop je opnieuw naar je leven kijkt en je afvraagt wat op dat moment wijsheid voor je is. Ingrijpende persoonlijke ervaringen kunnen daarbij een rol spelen, een bepaalde leeftijd, maar ook afnemende gezondheid, ontslag of boventalligheid gooien een mensenleven soms overhoop. Burnout is ook een teken om na te denken over wat je anders kunt doen, welk werd beter bij je past bijvoorbeeld. De vragen waarmee je mogelijk rondloopt zijn:

 • Wat wil de burnout mij zeggen?
 • Wat betekent mijn leven voor mij, zet ik mijn talenten voldoende in?
 • Wat moet ik doen nu ik boventallig ben verklaard?
 • Hoe ontdek ik waar mijn kwaliteiten liggen?
 • Ik heb iets schokkends of ingrijpends meegemaakt. Hoe kan ik mijn werk weer oppakken? En welk werk dan?
 • Ik weet het even  niet meer….

Atlantis Coaching voor schoolleiders en andere werkenden in het onderwijs helpt je op een respectvolle manier weer op weg. Anneke werd van docente leidinggevende in het onderwijs en sinds begin 2016 richt zij zich helemaal op coaching, advies en ondersteuning voor schoolleiders en andere schoolprofessionals.

 Ga naar:

Reacties zijn gesloten.