Engelen houden van Daan en Roos

sinds december 2022 mijn eerste kinderboek in de winkels en op internet! Heel blij mee!

Engelen houden van Daan en Roos

Engelen houden van Daan en Roos is het eerste kinderboek van mijn hand. Het is sinds december 2022 op de markt en bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar om te lezen. Je kunt het aan jongere kinderen zeker ook voorlezen, in ieder geval de verhaaltjes van Daan en Roos.

Recensies die ik op dit boek ontving zijn:

  • Recensie van Ineke 

Bij het lezen van dit boekje hoorde ik het je voorlezen. Het is direct vanuit je hart geschreven.  
‘Engelen houden van Daan en Roos’ laat de kwetsbaarheid van mensen zien. Of je nu jong bent, wat ouder of oud.  
Het kan op elk moment worden gelezen door jou alleen, of samen met de ander.  
Leeftijd speelt geen rol; in ieder mens schuilt een kind. Soms moet je er meer moeite voor doen.  
Het leven is niet te voorspellen, maar het geeft rust en kracht als je weet dat je niet alleen bent.  
Of dit nu de Engelen zijn zoals beschreven in dit boekje of in de gedaante van een liefdevol mens.  

  • Recensie van Petra

Wat zou ik me als kind geholpen en gesteund hebben gevoeld als ik toentertijd het boek ‘Engelen houden van Daan en Roos’ van Anneke Veerbeek naast mijn bed had liggen. 
Anneke laat kinderen kennismaken met de verschillende (aarts-)engelen op een fijne, positieve en kind-eigen wijze. De engelen stellen zich aan de kinderen voor en vertellen waar ze voor staan. Maar als je een andere engel aanspreekt, ook geen probleem. Alle engelen zijn er om jou te helpen. En of je de engel ziet, voelt, ruikt of hoort, het maakt niet uit; je bent verbonden en wordt gehoord.  

Wat dit boek zo bijzonder maakt is dat Anneke het verhaal van elke engel verbindt aan een voor kinderen heel herkenbare en eigentijdse situatie. Engelen zijn van alle tijden, voor alle leeftijden, maar in dit boek in het bijzonder voor jou als kind. In situaties die jij als kind meemaakt. 

De kers op de taart zijn de werkelijk prachtige illustraties in het boek. 

  • Harpy: een boek vol geborgenheid

Mijn oma zong altijd het gebedje ‘”s Avonds als ik slapen ga, volgen mij veertien engeltjes na”. Een liedje met een grote geborgenheid. Diezelfde geborgenheid spreekt uit dit boek. Er wordt heel duidelijk uitgelegd waar elke aartsengel voor staat. Verwacht doorlopend verhaaltje, maar losse “hoofdstukjes” per engel, steeds voorzien van een mooi tekening en een soort van “praktijkvoorbeelden”, getrokken naar de moderne tijd, en gezien vanuit personages Daan en Roos Als niet gelovige vond ik het toch interessant om over de onbekendere aartsengelen te lezen. Ik kende er eigenlijk maar twee. Leuk dat er twee aartsengelen nog in te kleuren zijn door de lezer. Het boek is goed voor te lezen aan jonge kinderen, en dan met name de Daan en Roos stukjes.

  • Elisabeth: Een lief boek

Een mooi en informatief boek dat kinderen leert dat ze er niet alleen voor staan. Ze kunnen altijd hulp vragen aan engelen. Er wordt duidelijk uitlegd wie de verschillende engelen zijn en waar je ze voor kunt vragen. De korte verhaaltjes vertellen hoe Daan en Roos geholpen zijn. In de tekeningen worden de engelen prachtig weergegeven. Dat de kinderen zelf ook een tekening in kunnen kleuren vind ik heel aansprekend.
Leuk om samen met je kind te lezen en er met ze over te praten waar ze zelf hulp bij zouden kunnen vragen.
Het geheel laat een indruk achter dat er van je gehouden wordt en wie wil zich nou niet geliefd voelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.