Klaar voor het nieuwe schooljaar

Ik ben klaar voor het nieuwe schooljaar en u?
Ook mijn coachingsruimte is klaar. Geheel vernieuwd, kunnen we in een rustige sfeer in gesprek over u, uw werk en uw school. En u? Bent u enthousiast begonnen aan het nieuwe schooljaar, er helemaal klaar voor? Hoe ziet uw programma er uit voor de komende tijd? Wat heeft u zich voorgenomen te bereiken, wat wilt u graag veranderen? Hoe blijft u in balans?

Wat mijn programma betreft staan er een paar leuke kortdurende klussen op het programma. Nu sta ik klaar voor een boeiende nieuwe klus. Misschien die van u en uw school. Hoe die klus er voor mij idealiter uit ziet? Een combinatie van advisering, concrete ondersteuning, interim-schap, coaching. (een of enkele van deze items teken ik ook voor). En eventueel een stukje (management)training. Liefst een uitdagende klus om enkele maanden lang zo’n twee dagen per week mee aan de slag te gaan en resultaten te behalen. Energiek met hoofd, hart en handen aan het werk, gebruik makend van mijn kennis en ervaring met als doel u als schoolleider, een managementteam, een school beter maken.

Wat al op mijn programma staat: vervolg op begeleiding van een sectie, vervolg coaching van een rector en training van een managementteam rondom de thema’s persoonlijk leiderschap, onderwijskundig leiderschap en professionele cultuur. Op 21 september start mijn scholing voor de TMA methode (Talenten Motivatie Analyse Methode), bus with chauffeur Krakow. Hiermee kan ik zelf op professioneel niveau talenten analyses uitvoeren, talent- en competentiemanagement invoeren, loopbaanvragen begeleiden. Concreet: Selecteren en coachen op talenten en competenties en beoordelen op gedrag en resultaat. Coachen op de ontwikkelvraag vind ik hierbij het interessantst. Ook hiervan kunt u binnenkort gebruik maken.

Net als mijn coachings-ruimte een metamorfose onderging in de zomervakantie ben ik zelf ook weer klaar om u, een schoolleider, uw school te ondersteunen bij het beter te worden in waar behoefte aan is. Wat heeft u nodig om dit jaar succesvol te zijn? Wat heeft uw school op dit moment nodig? Hoe bent u aan dit schooljaar begonnen? Wat heeft u zich voorgenomen anders te doen? Hoe gaat u dat concreet bereiken? Wat is uw eerste stap? Weet u dat u het niet alleen hoeft te doen? Ik loop graag een poosje naast u, twee weten immers meer dan één.

Soms heeft u geen tijd in de dagelijkse hectiek om een extra klus op te pakken die u belangrijk vindt. Ik kan weer tijd vrijmaken om die klus in overleg met u doen of af te maken. Overweegt u dit jaar enkele gesprekken met een ervaren coach om te sparren over uw werk, uw rol en uw school? Ik weet uit eigen ervaring als lid Centrale Directie en als adviseur wat er in een middelbare school en in het MBO speelt. Een sparringpartner zijn is hoe ik u kan ondersteunen. Ik ben er klaar voor u te ontmoeten en naar u te luisteren, er staat een stoel voor u klaar.

Ik ontmoet u graag voor een kennismakings- en oriënteringsgesprek, dat is altijd de moeite waard. Graag tot binnenkort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.