Over Atlantis Coaching

Atlantis Coaching

Atlantis Coaching heeft als missie schoolleiders d.m.v. coaching te helpen hun leiderschap te optimaliseren. Hierbij is zowel professionele als persoonlijke ontwikkeling aan de orde. Anneke Veerbeek begeleidt en ondersteunt je vanuit een verbinding tussen hoofd, hart en handen. Met respect voor wie je bent en wilt zijn.  Ze luistert ook tussen de regels door, vraagt door en draagt waar wenselijk meerdere oplossingen aan, maar de keuze is altijd aan jou. Jij bepaalt wat het beste bij jou en of je school past. Zij werkt als expert vanuit haar brede kennis en ervaring als coach, docent, (interim)-manager, directeur en lid Centrale Directie in zowel MBO als VO, ook ervaring als interim rector in het VO, maar bovenal vanuit haar inspiratie en motivatie.
Indien je een afspraak wilt kan deze afspraak plaatsvinden op school, in de praktijkruimte in Oosterbeek, in Prinsenbeek of op een locatie in overleg.

Atlantis

De naam Atlantis Coaching komt van het mythische eiland Atlantis. Plato schreef er onder andere over. Hij beschreef het als een paradijselijke plek, waar alle bewoners in volstrekte harmonie met elkaar samenleefden:

Hun hart was in alle opzichten gericht op waarheid en edelmoedigheid, en zij stonden zachtmoedig en wijs tegenover elkaar in de altijd wisselende omstandigheden. 

Laten wij in deze tijd zachtmoedig en wijs tegenover, maar vooral naast elkaar staan in de altijd wisselende omstandigheden. In harmonie met elkaar samenleven en samenwerken in het belang van ons aardebewoners. Dat is mijn wens en streven.

Over Anneke Veerbeek

Anneke Veerbeek: “In het gezin waarin ik ben opgegroeid had ik een leidende rol als oudste van vijf. In mijn familie zit onderwijs in het bloed. Ook in het mijne. In het onderwijs ben ik op mijn plek, daaraan wilde en wil ik mijn talenten inzetten om de wereld een fijne leerplek te maken. Als kind kreeg ik al veel verantwoordelijkheid. Mijn oudste broer accepteerde destijds mijn inbreng vaak niet. Wij tweeën hebben in onze jeugd veel ruzie gemaakt. Blijkbaar is dat ergens goed voor geweest, want ik zie in een complexe of conflictsituatie nu vrij snel oplossingsrichtingen. Ik voel aan wat ruimte geeft en waar de behoefte van mijn gesprekspartner(s) ligt en waar die van andere betrokken partijen ligt. Als ik adviezen geef, bieden die altijd ruimte voor keuzes. Wie zelf – bijvoorbeeld met mijn ondersteuning – tot een oplossing komt, zal daar met hart en ziel achter staan en moedig aan de slag gaan en daarvan weer leren.

Vrouw als leider

Na jaren lesgeven, wilde ik graag een leidinggevende functie binnen het onderwijs. Ik heb zelf ervaren hoe lastig het kan zijn zo’n ‘onbescheiden’ vraag te stellen. Vrouwen waren en zijn soms onzeker over hun groeimogelijkheden. Ik heb ervaren dat wie uitkomt voor zijn of haar ambities, persoonlijke en professionele groei wenst. Ik coach dan ook graag mannen en vrouwen die op zoek zijn naar verdere groei.

Vrouwen die eenmaal een leidinggevende functie hebben in het onderwijs, zullen misschien merken dat ze de enige vrouw in deze functie binnen hun school zijn. De organisatie is meestal nog opgezet door mannen. De dagelijkse gang van zaken gaat vaak op een ‘mannenmanier’, wat dat ook mag zijn. Dat heeft voordelen en uitdagingen. Een voordeel voor vrouwen is dat zij evenwicht kunnen brengen door de focus te verleggen. Zelf hoorde ik vaak dat ik het menselijk aspect toevoegde aan een discussie of gesprek. Het is voor vrouwen aan de top een uitdaging om op eigen passende wijze in te spelen op een routine die al bestaat. Voor mannen om ook hun zachtere aspecten aandacht te geven en te tonen. U kunt leren uw eigen inbreng op een effectieve manier voor het voetlicht te brengen. Zo kunt u de leider worden die u wilt zijn.

Je hoeft het niet alleen te doen

De boodschap van mijn vader in een spannende periode in mijn leven was: ‘Je hoeft het niet alleen te doen’. Die zin is me altijd bijgebleven. Het is mijn motto geworden. Dit inzicht heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik zelf coach werd. Ik wil mijn levenservaring en kennis van leiderschap in het onderwijs graag doorgeven aan mensen die ernaar op zoek zijn. Zodat ook jij persoonlijk en professioneel verder groeit in wijsheid en inzicht.

Kennis,opleiding en ervaring

In het VO en MBO-onderwijs heb ik een berg aan ervaring opgedaan.  Het helpen groeien van mensen is mijn passie. Mijn kracht is oordeelvrij kunnen luisteren, goede vragen stellen. Ook: uitnodigen tot reflectie en het waar wenselijk overbrengen van kennis en advies. Dit doe ik met hoofd, hart en ziel. En soms ook met mijn handen. Ik heb ervaring als:

   • DocentAnneke Veerbeek Atlantis Coaching
   • Directeur in het Middelbaar Beroeps Onderwijs
   • Lid Centrale Directie in het Voortgezet Onderwijs
   • Interim rector in het VO
   • Bestuurslid van diverse organisaties
   • Coach en interim manager

Mijn kwalificaties:

   • Post-Bachelor Coaching en Begeleiding (NCOI)
   • Master Management of Education (Tias Nimbas)
   • Leiderschapscursussen (Focus)
   • Masterclasses (Tias Nimbas, AOG)
   • 2e en 1e graads Duits (Fontys Tiburg)

Daarnaast heb ik veel levenservaring mogen opdoen, die goed van pas komt in dit mooie werk.

Een stukje meelopen, coachen en dan weer loslaten wanneer je zelf weer verder kunt. Dat is het werk waar ik goed in ben en gelukkig van wordt: coachen zodat je in je kracht staat. In je innerlijke kracht. Ondersteunen in professionele en persoonlijk leiderschap. In inzicht krijgen in jezelf en de ander zodat optimale communicatie en samenwerking ontstaat. Je krijgt meer (zelf)inzicht waardoor je gedrag, keuzes en resultaten zullen verbeteren. Ik kan je van harte aanbevelen coaching te nemen. Ik heb zelf in mijn werkzame leven regelmatig coaching gevraagd en heb daarbij veel geleerd.

Registratie: Ik ben als coach aangesloten bij de beroepsvereniging LVSC, de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching, met als lidmaatschapsnummer 10174. Ik werk volgens een ethische gedragscode.

 Atlantis Coaching voor adequate coaching van leiders in het onderwijs. 

Reacties zijn gesloten.