Uw schoolleiderscoach is gestart, niemandsland is voorbij

Niemandsland als tussenstation is voorbij, hier ben ik, uw coach, adviseur en begeleider. Laten we afspreken.
Januari was als niemandsland, even terugkijken, even niks, daarna op volle kracht vooruit.
Afscheid van het werken als directielid ligt achter me. In grote dankbaarheid kijk ik terug.In januari lag het leven weer open, de dag werd niet meer automatisch gevuld met afspraken, met dagelijkse routine. Wel ruimte voor voelen en verwerken, reflecteren. Niemandsland was uitblazen en op adem komen, om met frisse adem het nieuwe te verwelkomen: acquisitiegesprekken voeren die mogen leiden naar advies, coaching en ondersteuning in het onderwijs. Naar flow.
In niemandsland januari even eruit stappen. We kozen voor een weekje naar de sneeuw om veel te wandelen. In Oostenrijk aangekomen konden de snowboats meteen aan. De koning te rijk in een heerlijk hotel in de natuur en de volgende dag meteen aan de wandel. Heerlijk buiten, wat mooi die sneeuw, zo zuiver. Daarna ontspannen in de sauna, gevolgd door lekker eten en slapen. De volgende dag naar boven om op de berg te wandelen. Zo mooi, een paradijs. Om heel stil van te genieten. Ineens riep ik:’ het is zo mooi, nu moeten we ook wel gaan skiën, dat kan niet anders’. Theo liet zich overtuigen dat skiën nu veel gemakkelijker is door kortere ski’s, dus samen op de latten. Drie dagen skiles en dat betekende drie dagen genieten, grenzen verleggen, alleen maar bezig zijn met skiën. Skiën als niemandsland in niemandsland, de maagdelijke sneeuw.Als dat geen zuivering, niemandsland is…..
Wel was niemandsland tijdelijk, en dat is goed. Binnen een week waren we weer terug op Nederlandse bodem. En toen.. werd niemandsland verlengd:de griep abapentin medicine. Ja, dan is er even niks dan accepteren dat mijn lichaam rust wenst. Ok. En nu is niemandsland voorbij en is de nieuwe levensperiode begonnen, ik als coach en adviseur in het onderwijs. De energie en flow is er volop. De eerste (acquisitie)gesprekken zijn achter de rug, enkele nieuwe gepland. De gevoerde gesprekken verliepen positief en natuurlijk. Uitwisselen van wat er speelt en van ervaring, van wat er nodig en mogelijk is.

Ik las tijdens niemandsland het boek “Andersom organiseren” van Toine Schinkel en Liesbeth Schöningh over hun andersom proces bij ROC A12. Een ROC waar ik ook gewerkt heb ( tot 1-2-2009). Ik herken wat ze schrijven over het verleden bij ROC A12 en waarom verandering nodig was met als doel geweldig onderwijs. Ik ben onder de indruk van het lef dat ze hebben gehad om het veranderingsproces zo aan te pakken, zichzelf kwetsbaar op te stellen en rigoureus te kiezen voor de verandering naar de bedoeling. Ik geniet er van en neem deze positieve ervaring mee.

Ook in mij borrelt het weer, niemandsland heeft zijn werk gedaan. Recht vooruit is de weg. Die wil ik gaan als mens met ervaring die gedeeld mag worden, waarbij ik toch steeds mag blijven leren. Ik ben een gelukkig mens, een gelukkige coach en begeleider, adviseur ook. Wees welkom. Uw onderwijscoach en adviseur komt naar u toe en verwacht u.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.